Kokeile kotona

  Mukava tapa tutustua erilaisiin metsäluonnon tuotteisiin on opetella käyttämään niitä itse omassa taloudessaan. Marjojen käyttö ruokataloudessa onkin monille tuttua puuhaa, mutta metsästä löytyy myös paljon muita raaka-aineita joita voi käyttää ruokana tai vaikka esimerkiksi hyvinvointia edistävänä tuotteena.

  Luonnontuotteiden käyttöä kotona voit kokeilla kotona aivan turvallisesti, kunhan vain muistat että käytät vain raaka-aineita jotka tunnistat ja tiedät turvalliseksi.

  Luonnontuotteiden kotikäyttö parantaa ihmisten elämänlaatua ja hyvinvointia monipuolisesti, esimerkiksi terveydellisesti.

  Ruoka

  Suomessa kasvaa yli 30 ravinnoksi sopivaa luonnonmarjaa ja satoja syötäviä sieniä. Myös yrttejä on paljon ja ne sopivat hyvin perusravinnoksi tai salaatteihin sekä mausteina. Kokeilemalla, yhdistelemällä ja muokkailemalla tunnettuja reseptejä voi löytää juuri itselleen mieluisan ja toimivan reseptin.

  Hyvinvointi

  Yrttihoidot voi jakaa varsinaiseen kasvilääkintään ja hemmotteluhoitoihin. Hemmotteluhoidot ovat yleistymässä sairauksien ja ongelmien hoidon rinnalle.

  Yrttihoidot ovat luonnonmukaisia hoitoja. Hoitojen tavoitteena pääasiassa aktivoida elimistön omia puolustus- ja puhdistumis-mekanismeja, joita yrttien vaikuttavat aineet tukevat. Hoidot vaikuttavat kokonaisvaltaisesti ja ennaltaehkäisevästi useilla terveyden alueilla.

  Nykyisin käytetyt yrtit ovat pääasiassa mietoja ja niitä käytetään esimerkiksi teenä, jauheena, uutteena, öljyinä sekä hauteina ja kylpyinä.

  Muokattu 5.8.2013 12.30