Luontomatkailu

  Luontomatkailu on erilaista matkailua. Suomessa toteutettavasta matkailusta neljäsosa on luontomatkailua. Luontomatkailu voi olla monenlaista matkailua luonnossa, kuten esimerkiksi maaseutumatkailu, retkeily tai vaellus, eräsafarit moottorikelkalla tai koiravaljakolla tai vaikkapa lintujen bongausta. Mahdollisuuksia on rajattomasti.

  Luontomatkailu on suosittua kaupunkilaisten keskuudessa koska yleensä luontomatkailun aktiviteetit ovat sellaisia joita on vaikea tai mahdoton suorittaa omatoimisesti. Luontoelämyksien kartuttaminen on myös yksi luontomatkailun kiinnostuksen lisääjistä. Hiihtovaellus yhdistettynä lumiluolayöpymisellä on eräs tällainen elämyksellinen aktiviteetti joka on mahdoton järjestää ilman ammattitaitoa.

  Kuva: Anne Annala

  Luontomatkailu on kausiluonteista ja erittäin tärkeä elinkeino paikallisesti. Suurin merkitys luontomatkailulla on Pohjois- ja Itä-Suomen sekä saaristoalueen pienille kylille ja asukkaille, sillä monille luontomatkailupalveluiden tarjoaminen on elinkeino. Pohjoisen puhdas luonto, monimuotoisuus ja matkailukohteiden ainutlaatuisuus parantavat luontomatkailun vetovoimaisuutta.

  Lisätietoa luontomatkailusta
  Luonnon.fi: luontomatkailu
  Metsä.fi: luontomatkailu

  Muokattu 5.7.2016 13.48